IĞDIR / MERKEZ - ATATÜRK İLKOKULU

Mrt

Çanakkale zaferinin 109. Yıldönümünde  Okulumuz öğretmenleri ve Öğrencilerimizle birlikte Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Askerlerimizi sevgi,saygı ve minnetle anıyoruz.

Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ulusumuzun Önderi,Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü ebediyete irtikalinin 85. yıl dönümünde okulumuzda saygı ,sevgi, rahmet ve büyük bir özlemle andık. Düzenlenen anma töreni saat 09.05 de Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulumuz öğretmenlerinden Ayşegül YERLİKAYA yaptı. Daha sonra öğrencilerimiz şiirlerini okudular. Görevli sınıflar gösterilerini sundular. Tören Ulu Önderin veciz sözlerinin söylenmesiyle tamamlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin  ilanının 100. yılı dolayısıyla okulumuzda coşkulu bir tören düzenledik. Öğrenci,öğretmen ve velilerimizin katıldığı tören tam bir bayram havasında geçti.Törende öğrencilerimiz şiirler okudular.Görevli sınıflar gösterilerini sundular.Kafkas ekibi ve karate takımı gösterilerini sundular.Tören 100. yıla yakışan bir neşe ve coşkuyla sona erdi. Bu vesileyle Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Nice 100 yıllara !

Şbt

Okulumuzdan deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yardım toplanmaktadır. Tüm velilerimiz katkıda bulunabilir yardımlar okulumuzda toplanıp AFAD merkezine teslim edilmektedir.

Ara

Ülkemizde her yıl Aralık ayının 12'si ila 18 'i arasında kutlanan Tutum,Yatırım ve Türk Malları haftası tüm sınıflarımızda coşkuyla kutlandı.Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İhtiyaçlara harcandıktan sonra arta kalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır.

Ekm

OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINCA ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK DEĞERLER EĞİTİMİ SEMİNERİ VERİLDİ.

Ağu

Okulumuzda 3/B sınıfı tarafından yürütülen e twinning projeleri kalite etketi ile ödüllendirildi . Öğretmenimiz Gizem ÇİFTÇİ ve 3/ B  sınıfı öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Nis

HEPİMİZ DÜNYA İNSANIYIZ PROJE ETKİNLİKLERİ.

Nis

Minik şeflermiz günün anlam ve önemine istinaden mutfağa girdi ve eğlenerek öğrendi.

Nis

BAĞIMIZ OYUN OLSUN PROJESİ KAPSAMINDA 3/B ve 4/C SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ.

Mrt

3. ve 4. Sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasında finale yükselen sınıflarımız 3/A 3/B 3/D sınıfları olurken 4.sınıflarda 4/B ve 4/F sınıfıları finale yükselmiştir. Tüm sınıflarımıza ve öğretmenlerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

BAĞIMIZ OYUN OLSUN

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri e twinning projesi kapsamaında unutulmaya yüz tutmuş , kütürümüze ait çocuk oyunlarını yeni nesil çocuklara öğreterek kültürel bir köprü oluşturmayı amaçlamaktadır. Geleneksel oyunları öğrenerek aileleri ile nostalji yapan öğrencilerimize ve öğretmenimize  yaptıları anlamlı proje için teşekkür ediyoruz.

HEPİMİZ DÜNYA İNSANIYIZ

Okulumuz 3/B sınıfı  öğrencileriyle  Gaziantep, Ankara , Denizli , Hakkari, Ordu ve Romanya 'dan öğrencilerle etkileşimde  bulunurak Dünya ülekelerini ve kültürlerini tanıyacakları çeşitli etkinlikler yacapacakları projeye başlayacaklar. Bu proje ile çocuklarımızın farklı kültürleri öğrenmelerini , dünya insanı olmalarını , eğitimde yeni araçları öğrenmeleri hedeflenmektedir.